19. 5. 2024   |   svátek má Ivo
 

Hříbková krémová polévka

Název Množství a jednotka
hřib sušený 2 hrsti
brambory 2 ks
malá cibule 1 ks
smetana ke šlehání 250 ml
mléko 250 ml
Zobrazit všechny ingredience

polévka
Porce: 4
Kuchyně: staročeská
Příprava: 15 min.
Vaření: 01 h.
Mamut :-)



Postup
Dvě hrsti sušených hříbků namočíme do 1,5l studené vody nejlépe přes noc. Druhý den ve stejné vodě hříbky vaříme asi půl hodiny. Přidáme oloupané brambory nakrájené na kostičky, polévku osolíme, opepříme a okořeníme kmínem. VAříme, až jsou houby i brambory měkké. Na másle osmažíme najemno nakrájenou cibuli, přidáme dvě lžíce hladké mouky a připravíme růžovou zásmažku, kterou zalijeme studeným mlékem. Zásmažku vlijeme do polévky, necháme povařit a hotovou polévku zjemníme kelímkem šlehačky. Prohřejeme, pokud se nám zdá polévka "slabá", přidáme kousek masoxu.


Další fotografie
 


RECEPTY

Kokosové kuličky

Postup: Změklé máslo utřeme s cukrem a žloutky do pěny, přidáme mletý nebo strouhaný... zobrazit recept

RECEPTY

Vaječná pomazánka s hořčicí

Postup: Vejce uvaříme natvrdo,vychladíme, oloupeme a nasekáme nadrobno. Smícháme se... zobrazit recept

RECEPTY

Smetanové brambory

Postup: Brokolici rozebranou na růžičky a mrkev nakrájenou na hrubší plátky dáme do... zobrazit recept

RECEPTY

Hrachovka - s celým hrachem

Postup: SurovinyPředvařený hráchmouka a sádlo (příp. jiný tuk) na jíšku1 stroužek... zobrazit recept

RECEPTY

Brokolicová bábovka

Postup: Brokolici rozebereme na růžičky a uvaříme v osolené vodě (1 lžička soli na 1 l... zobrazit recept

VÝŽIVOVÁ PORADNA

Jak na to?

Především si musíme určit priority. Pokud se nedokážeme vzdát svého... zobrazit článek

RESTAURACE

Koishi

Základ nabídky tvoří originálně a moderně pojatá česká klasika a fusion...